Lillteknis experimenthäften

Tillsammans med Högskolan i Halmstad har vi arbetat fram två experimenthäften fullproppade med olika experiment som är roliga och lätta att göra tillsammans med barn.
Beta Pedagog har hjälpt oss att färdigställa häftena. De finns att köpa hos Beta Pedagog.

Lillteknis experimenterar

Kan små barn utföra tekniska experiment? Ja, häng med här så får ni se!!

Lillteknis är en tjej med stor nyfikenhet! I hennes häfte kan du enkelt följa med på alla möjliga spännande experiment. På ett enkelt och roligt sätt visar hon hur man kan experimentera runt olika fenomen i vår omgivning. Häftet är för barn som är tre år och uppåt. Här bygger hon bland annat en enkel magnetkran.

Som ”experimentledare” låter du barnen få prova på vad som kan fastna i magneten. Låt deras fantasi få flöda fritt!!! Ge även era barn glädjen över att lyckas få en lampa att lysa genom att barnen själva får koppla sladdar till ett batteri och en liten lampa. Lillteknis guidar med ett enkelt experiment. Detta och mycket mer spännande väntar i häftet om Lillteknis! Känn glädjen över att alla lyckas!

Här finns en rekommendation om vad man bör tänka på när man utför olika experiment i en barngrupp.
Exempel på experiment är glödande tråd, solfångare, elektromagnet, vattenlåsprincipen, VVS, …
Alla experiment är inbjudande och tydligt illustrerade!
Kopieringsunderlag. 20 experiment. A4-format.
Författare: Eva Jonsson, Mari Lindblom, Anna Sedenmalm och Åsa Åberg.
Illustratör: Kim Nilson.

Lillteknis experimenterar med vind

”Våga våga”! Sätt igång!

Lillteknis är tjejen som är nyfiken och gillar att experimentera. I det här häftet har hon samlat en mängd roliga och spännande luft- och vindexperiment. Hur kan man t. ex. blåsa upp en ballong med en PET-flaska, som enda hjälpmedel? Lillteknis visar också hur ni kan bygga ett enkelt vindkraftverk. Låt barnens fantasi och kreativitet få komma fram. Känn glädjen när alla försöker OCH lyckas!

Häftena om Lillteknis ger pedagogen möjlighet att visa naturvetenskapliga fenomen på ett enkelt sätt. Häftet kan användas i arbetet tillsammans med barn från tre år och uppåt.
Här finns också en rekommendation om vad man bör tänka på när man utför olika experiment i en barngrupp.
Ex. på experiment är helikopter, dykare, fallskärmshoppare, ketchupsprut, jetmotor, luftbil, vindsnurra, …
Alla experiment är inbjudande och tydligt illustrerade!
Kopieringsunderlag. 20 experiment. A4-format.
Författare: Eva Jonsson, Mari Lindblom, Anna Sedenmalm och Åsa Åberg.
Illustratör: Kim Nilson.

Vår egen magnetflano!

Hjälp sagans huvudfigur Prins Pip att lösa tekniska klurigheter med hjälp av ett roligt och spännade experiment. På ett enkelt sätt kombineras den populära magnetflanosagan med ett givande och lärorikt experiment. Om ni är intresserade maila forskolan@lillteknis.se